Axial Fan Motorları

Axial fanlar (Axial Fan Motorları) pervaneye sahip, eksenel yönde hava akışı sağlayan bir fan çeşididir. Axial fanların, soğutma ve havalandırma sistemlerinin haricinde de geniş bir kulanım alanı vardır. Soğutma ve havalandırma sektöründe axial fanlar, üretim menşei, kanat boyutları ve üfleme veya emiş yönleri açısından çeşitlendirilmektedir. Soğutma sektöründe en çok Almanya ve Çin menşeili axial fanlar kullanılmaktadır. Axial fanların soğutma sektöründe en yaygın kullanılan kanat boyutları, 300mm, 350mm, 400mm, 450mm, 500mm‘dir. Bu ölçülerdeki axial fan motorlarını Erha Soğutma’dan temin edebilirsiniz. Bu kanat boyutlarından daha büyük ve daha küçük boyutta axial fan boyutları da vardır.

Aşağıdaki butonla satın alabilirsiniz. Axial fan motoru satın almak için e-ticaret sayfamızı ziyaret ediniz.

sogutmashop.com

Dilerseniz Whatsapp’ dan mesaj yoluyla direk sipariş verebilirsiniz.

Whatsapp butonumuz sol alttadır.

sogutmashop.com

Axial fan motorları, soğutma sistemlerinde kondenserde sıkıştırılmış buhar halindeki soğutucu akışkanın yoğuşturulmasına katkıda bulunur. Evaporatörde ise soğutucu akışkanın buharlaştırılmasına katkıda bulunan axial fanlar sistemdeki, kaliteli seçilmesi gereken parçalardan biridir. Axial fanlar soğutma sistemindeki önemli konumundan dolayı, arızalandığı durumda hızlı şekilde yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Axial Fan Motorları Soğutma Sektöründe Kullanım Amaçları Nelerdir?

Soğutma sistemlerinde evaporatör kısmında kullanılan axial fanlar, soğutulmak istenilen ortamda hava sirkulasyonu sağlar ve evaporatörün kapasitesini artırır. Soğutma sistemlerinde dış ünitenin kondenser kısmında kullanılan axial fanlar ise kondenser etrafındaki havanın sirkulasyonunu sağlar ve kondenserin kapasitesini artırır.

Axial Fan Motorları ve Çeşitleri

Axial fanlar çeşitli özelliklerinden sınıflandırılabilir. Başlıca bu çeşitler; Axial fanların kanat çapına göre çeşitlendirilmesi, Axial fanların üfleme yönüne göre çeşitlendirilmesi, axial fanların hava debisine göre çeşitlendirilmesi, axial fanların elektrik beslemesine göre çeşitlendirilmesidir.

Axial Fanların Soğutma Sistemlerinde Kullanımı

Axial fan motorları soğutma sisteminde çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Axial fanlar küçük tip ticari veya ev tipi soğutucularda genellikle evaporatör kısmında kare tip olarak kullanılmaktayken küçük tip ticari soğutucuların kondenserleri ve büyük tip ticari soğutucuların hem evaporatör hem kondenser kısmında da yaygın olarak kullanılabilir. Bunların yanı sıra axial fanlar klima sistemlerinde de kullanılabilmektedir.

Axial Fanların Satışı

Axial Fanları sogutmashop.com web sitesinden satın alabilir veya sorularınız için web sitesinin iletişim bölümünden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

https://erhasogutma.com

Sohbet Edin
1
Bize buradan ulaşabilirsiniz
Merhaba size yardımcı olabilir miyim