Soğuk Hava Deposu Kapı Contası

1. Soğuk Oda Kapı Contasının Önemini Öğrenin

Soğuk hava deposu kapı contası diğer adıyla lastiği ve soğuk oda kapı contasının önemi, soğuk hava deposu kapısı kadar fazladır. Şöyle ki, içerisinde gıda ürünlerini bulunduran soğuk hava depoları, her ne kadar iyi soğutuluyor olurlarsa olsunlar, kapıları aracılığı ile dış ortama bağlanmakta; kapı kapalı olduğunda dahi soğuk hava deposu kapı lastiği ile yine dış dünya ile bağlantılarını kesmemektedirler. Bu noktada iç ortamdaki ısının stabil şekilde tutulabilmesi adına soğuk hava deposu kapı lastiğinin önemi oldukça fazladır.

2. Soğuk Hava Deposu Kapı Contasını Deforme Etmeyin

Soğuk hava deposu kapı lastiği ve contası, çok sağlam bir kapı için dahi kullanılsa, aslında genel olarak bakıldığında soğuk hava deposunun en zayıf noktası niteliğindedir. Çünkü kapının, soğuk odanın duvarlarına bu malzemelerle monte edilmesi sağlanmaktadır. Ve genellikle göz önünde bulundurulmayan bir basınç vardır ki, soğuk hava deposunun kapısı kapalı dahi olsa, soğuk hava deposu kapı lastiğini ve contasını zorlar ve dış ortamla ısı alışverişinin gerçekleştirebileceği şekilde bir deformasyona neden olabilir.

3. Soğuk Hava Deposu Kapı Contasının Tam Sızdırmaz Olduğundan Emin Olun

Soğuk oda kapıları her ne kadar az da açık bırakılsalar, açık kaldıkları esnada dış ortamdan içeriye bir sıcak havanın girmesine engel olamazlar. Daha sonra kapıların kapanması ile içeriye dolmuş olan sıcak hava büzüşür ve negatif bir basınca neden olur. Bu basıncın ise zaman içerisinde ısınması ve pozitif hale geçme durumu söz konusudur. Kendini bir noktaya yöneltecek olan bu basınç, duvarlardan dışarı çıkamayacağına göre, en zayıf noktalar olan soğuk hava deposu kapı lastiğine ve soğuk oda kapı contasına hedeflenir. Başlangıçta göz önünde bulundurulmayan bu durumun sonuçları, ilerleyen dönemlerde çok olumsuz şekilde görülecektir.

4. Soğuk Hava Deposu Kapı Contasının Sağlam Olduğundan Emin Olun

Soğuk hava deposu kapı lastiğinin ve contasının sağlam olması, sadece dış ortamla ısı alışverişinin önlenmesi açısından da önem arz etmez; aynı zamanda çarpma tipi kapıların hızlı bir şekilde kapatılması sırasında deforme olmaması anlamına da gelmektedir. Genellikle bu kapılar, hafif olması dolayısı ile alüminyum malzemelerden üretilmektedirler. Sürgülü kapılarda ise kapının üzerinde yürüdüğü ray paslanmaz çelikten yapılmıştır ve soğuk hava deposu lastiğinin bir kaç noktadan kilitlenmesini sağlaması dolayısı ile enerji tasarrufuna katkısı bulunduğu için tercih edilmektedir.

Sohbet Edin
1
Bize buradan ulaşabilirsiniz
Merhaba size yardımcı olabilir miyim