Başakşehir Soğuk Hava Deposu Servisi

Başakşehir soğuk hava deposu servisi, soğuk hava deposu ekipmanları ve soğuk hava deposu yedek parça temininde sektör genelinde kendi adından söz ettiren servisler arasındadır.

Soğuk Hava Deposu Servisi
Soğuk Hava Deposu Servisi

Başakşehir‘ de bulunan yemekhane, fabrika, kolej ve çeşitli sanayi kuruluşlarının soğuk hava deposu servis ihtiyaçları için Başakşehir servis bölgeleri içine eklenmiştir. İhtiyaç durumunda 0212 445 61 60 numaralı telefon ile bize ulaşabilirsiniz. Servis hizmetlerimizle ilgili referanslar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Hangi firmanın ne gibi gereksinimleri bulunduğunu kestirmekte zorlanmayan, alanında uzman ekibi ile her daim müşteri dostu çalışmalar yapan Başakşehir soğuk hava deposu servisi tarafından kullanılan bazı soğuk hava deposu ekipmanlarının şu şekilde tanıtılabilmeleri mümkündür:

Başakşehir Soğuk Hava Deposu servisi – Bazı Ekipmanlar

Başakşehir soğuk hava deposu servisi tarafından sık kullanılan ekipmanlardan ilki vidalı soğutma cihazlarıdır. Bu cihazlar ile yüksek kapasitede soğutma verimi elde edilebilir ve bu durum sadece sonsuz sayıdaki dişlilerin bir araya gelmesi ile olanaklı olur. Bu cihazların kullanımı ile hem merkezi, hem de bireysel endüstriyel soğutma sistemleri hazırlanabilir. Soğutma, dondurma ya da şoklama tekniklerinin kullanımı ile kurulan soğuk hava depolarında vidalı soğutma cihazları, olabilecek en yüksek verim ile çalışmaktadırlar. Alanının uzman ekibi tarafından tasarlanan vidalı soğutma cihazları, kullanım ömrü çok uzun cihazlar olmalarının yanında, hem insan sağlığı, hem de ürün sağlığı açısından önemli olan sahra tipi tropikal kuşak faktörlerinin göz önünde bulundurulması ile hazırlanmaktadırlar.

Başakşehir soğuk hava deposu servisi tarafından kullanılan bir diğer ekipman ise invertörlü soğutma cihazlarıdır. Bu cihazların çalışma prensibi standart soğuk hava deposunda kullanılan soğutma sistemlerinden farklı olsa da, kabin yapısı olarak bu cihazlarla aynı var sayılan ekipmanlardır. Yumuşak kalkış gücüne sahip olan bu cihazlar demeraj akımının ortadan kalkmasını olanaklı hale getirir ki bu durumun en önemli nedeni invertörlü soğutma cihazlarının elektronik sürücüye sahip olmalarından kaynaklanmaktadır. Bahsetmiş olduğumuz bu sistem sayesinde, klasik soğuk hava deposu soğutma sistemlerine göre, ödenen elektrik faturalarında %35 – %40 oranında azalma sağlanmış olur. İnvertörlü soğutma cihazlarında sadece motor aksamı bulunmayıp, fan kontrolü söz konusu olduğu için de elektrik maliyetlerinde önemli bir azalma ortaya çıkmaktadır. Başakşehir soğuk oda servisi, invertörlü soğutma cihazlarını daha çok, ürün giriş – çıkış miktarı çok yüksek olan soğuk hava depolarında kullanmaktadır.

Sarartma cihazları, soğuk hava depolarında daha çok narenciye ve muz muhafaza edilmesi durumunda Başakşehir soğuk hava deposu servisi tarafından kullanılmaktadır. Sarartma cihazları manuel ve otomatik olarak ikiye ayrılmakla birlikte, Başakşehir soğuk oda servisi uzman proje ekibi, bu ekipmanı kullanacak olan firmanın otomatik mi yoksa manuel sarartma cihazlarına mı gereksinim duyacağını, firma yetkilileri ile görüşerek kolaylıkla belirleyebilmektedir.

Nemlendirme cihazlarının görevi ise soğuk hava deposu içerisinde muhafaza edilen ve bağıl nem oranının aynı seviyede tutulması önemli olan ürünlerin muhafazasının olması gereken şekilde yapılmasını sağlamaktır. Yani bir soğuk hava deposu içerisinde nemlendirme

cihazları varsa, o soğuk hava deposunun bağıl nem oranının sürekli olarak sabit kaldığından söz edilebilir. Bu durum bazı ürünler için bu şekilde olmak durumundadır. Soğuk hava deposunun gereksinimlerine en uygun şekilde üretilen nemlendirme cihazları, otomatik kontrol paneli sayesinde ihtiyaca göre çalıştırılabilir. Başakşehir soğuk hava deposu servisine göre nemlendirme cihazlarının en önemli özellikleri arasında dijital gösterge panellerinden ve kolay montajdan söz edilirken, 7 lt/h – 3lt/h seçeneklerinin bulunduğu da unutulmamalıdır. İhtiyaca göre merkezi olarak da kullanılabilmektedirler.

Soğuk Hava Deposu Ekipmanları


Bir soğuk hava deposunun ekipmanları arasında sadece soğutma cihazları yer almayıp, bunlara nemlendirme cihazları gibi çok sayıda farklı örnek de verilebilir. Soğuk hava deposu kapısı; hatta sandviç paneller de ekipmanlar arasında yer almakta olup, Başakşehir soğuk hava deposu servisi tarafından müşterilere her daim neyin daha avantajlı olacağı, en ince ayrıntılarına kadar anlatılmaktadır. Bazı ekipmanlar müşterilere fiyat olarak yüksek gelebilir; ancak hem daha uzun ömürlüdürler; hem de enerji tasarrufu yaparak, aylık elektrik maliyetini ortalama %50’ye kadar düşürebilirler. Bu nedenledir ki her müşterinin, ekipman seçimi sırasında tek yönlü değil, uzun vadeli maliyet hesaplamaları yapmaları önerilmektedir.

Ana sayfaya dönmek için tıklayınız.

Sohbet Edin
1
Bize buradan ulaşabilirsiniz
Merhaba size yardımcı olabilir miyim